Allergieën

Een allergie is een ongunstige reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Dat kan een voedingsstof zijn, een contactstof of een omgevingsstof. De fysieke reactie op die stof komt vanuit de hersenen, die de stof – ten onrechte –  als een bedreiging ziet en vervolgens het immuunsysteem aan het werk zet om deze te “verjagen”. Hooikoorts is daarvan een sprekend voorbeeld: de “indringer” wordt via niezen, tranende ogen en loopneus uit het systeem verwijderd.

Ik pas in mijn praktijk de Total Reset Methode (voorheen NAET) toe om allergieën te elimineren.

De Total Reset Methode biedt een pijnloze en veilige techniek, speciaal om allergieën te behandelen, waarbij geen medicatie voorgeschreven  hoeft te worden. Met een spiertest en het stimuleren/masseren van bepaalde acupunctuurpunten wordt het lichaam als het ware ‘gereset’. De techniek bestrijdt daarmee de oorzaak van de allergie en niet de symptomen die daarvan het gevolg zijn. Na het opnieuw in aanraking komen met de stof zal geen negatieve reactie meer optreden.

De methode kan worden ingezet om de meest uitlopende allergieën te behandelen, van een onschuldige huiduitslag tot ernstigere reacties zoals een anafylactische shock. Er zijn veel ziekteverschijnselen die een allergische oorzaak kunnen hebben, zoals bijv. astma, acne, eczeem, migraine of buikkrampen.

Als je meer wilt lezen over deze techniek, kijk dan eens op de site van Total Reset Methode: 

https://totalresetmethode.nl/de-methode/